Disciplines

Jazz

Ons doel is een verfijnde lichaamscontrole in een stijl die volop expressie biedt. Een jazzles baseert zich op isolaties, polyritmiek, contracties, dynamiek,… Lichaamscontrole en expressiviteit gaan in deze lessen hand in hand. Bij de lessen funky jazz wordt er vooral gewerkt op populaire muziek. De lessen zijn te volgen in verschillende niveaus vanaf de leeftijd van 7 jaar.

Ballet

We werken op lichaamscontrole, elegantie, placement en lenigheid. De dansers worden getraind in het klassieke balletjargon en leren sprongen en bewegingen uit het klassieke balletrepertoire. Al deze doelstellingen worden telkens verenigd in één lesgeheel waarbij veel aandacht wordt gegeven aan expressie en dansbeleving. Indien zij dit wensen, kunnen de dansers hun klassieke ballettechniek nog verfijnen door een les pointes te volgen. De lessen zij te volgen in verschillende niveaus vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Pointes

Dansers vanaf 12 jaar die klassiek ballet beoefenen, kunnen een bijkomende les pointes volgen. Hiervoor hebben zij speciale dansschoenen nodig om op de tenen te dansen: sur les pointes. Deze pointes zorgen voor het bekende elegante zwevend effect en het typisch poëtische karakter van klassiek ballet.

Kidsdance

Werkt in op de totale ontwikkeling van het kind. Via dans en beweging stimuleren we het kind om de ontluikende mogelijkheden van zijn eigen lichaam speels en spontaan te ontdekken. We vertrekken hiervoor vanuit het kind zelf en zijn belevings- en leefwereld. Als basis gebruiken we de fysieke en psychomotorische doelstellingen van de kleuterontwikkeling. Via de fantasie van het kind werken we aan de ontplooiing van zijn creativiteit. Muzikaliteit, expressie en dansbeleving zijn de basisbegrippen van de lessen. We werken voor deze les in 2 leeftijdscategorieën. De 3-4 jarigen en de 5-6 jarigen. 

Commercial dance/ Clipdance

Speelt soepel in op de trends van de hedendaagse popcultuur. Dansdisciplines zoals hiphop, streetdance en funky jazz wisselen elkaar af in een zeer gevarieerd lesgeheel waarin de show-factor centraal staat. Net als in de opzwepende videoclips van bekende popsterren dansen we ons de ziel uit het lijf! Geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Disco

Opzwepende dansstijl met snelle bewegingen en elektronische muziek. Snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en perfectie staan centraal in deze les. Deze stijl komt terug in onze formatieteams en kan apart gevolgd worden op gevorderden niveau vanaf 14 jaar.

Hiphop meets disco

Een leuke manier om zowel commercial hiphop/clipdance,  als disco lessen te combineren. We gaan afwisselend te werk in onze lessen om uiteindelijk een combinatie van de 2 stijlen te creëren. Zeer toegankelijk voor iedereen die van dansen houdt. Lessen te volgen vanaf 7 jaar.

Modern

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel. De emoties en psychologie van de twintigste-eeuwse mens is bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop het spierstelsel getraind moet worden. Deze lessen zijn te volgen vanaf 7 jaar.

Showjazz

Een combinatie van show en jazz als aanvulling op de jazzles. Hier wordt er ook op hakken gedanst en leren de leerlingen hoe je elegant en expressief kan zijn als ‘showgirl’. Te volgen vanaf 14 jaar. danservaring vereist.

Formatiedans

Dit is een dans in een formatie. Het formatiedansen moet worden gezien als discodansen, alleen dan in teamverband. Een team van minimaal acht personen vormt al dansend de figuren op de dansvloer. Deze les maakt de leerlingen klaar om deel te nemen aan wedstrijden disco. Dit kan vanaf de leeftijd van 8 jaar. Team Dreamkids: 8-11 jaar, team Dreamstars: 12 – 15 jaar, team Dreamcatchers: + 16 jaar (gevorderden). Verplicht een les ballet en jazz extra bij te volgen.